Hogyan, és mire készülj? Lássuk a lépéseket.

1, Jobb esetben van egy elképzelésed, vagy már egy meglévő mintád. Ha nem rendelkezel ezekkel az elképzelésekkel, akkor érdemes elolvasnod a tetoválás mintákról szóló oldalunkat.

Amennyiben az előző ponttal meg vagy, akkor meg kell keresned a megfelelő tetoválót.

 Hogyan keressek tetoválót?

2, Mielőtt eldöntöd, hogy ki teszi fel a bőrődre a kiválasztott mintádat, mindenképpen nézd meg a referenciáit. Ha szégyenlős vagy, akkor sincsen baj. Ma már minden komolyabb tetoválónak van facebook vagy instagram oldala, így nem kell a stúdióban a referenciát nézegetned.

Megtaláltad azt a művészt, aki megcsinálja a tetoválásodat. Nincsen más dolgod, mint felvenni vele, vagy a stúdióval a kapcsolatot, ahol dolgozik, és időpontot kérni hozzá egy konzultációra.

Mivel készülj a konzultációra?

3, Amennyiben van mintád, azt mindenképpen vidd magaddal, mondjuk a telefonodon. Az sem baj ha nincsen képed, ebben az esetben érdemes elővenni egy papírt és leírni azokat az elképzeléseidet, amelyeken gondolkodtál és arra sarkaltak, hogy felkeress egy tetováló stúdiót.

Nem minden stúdió tudja azonnal fogadni a vendégeket, így neked kell eldöntened, hogy kivárod azt az időpontot, ameddig rá ér a tetováló, vagy keresel egy olyan stúdiót, ahol jó a referenciával rendelkező tetoválók dolgoznak és a vendégek értékelései is megfelelőek a számodra. Ám ami elkerülhetetlen lesz az időpont kéréshez, az a FOGLALÓ.

A foglalóról annyit érdemes tudni, hogy annak mértéke minden stúdiónál eltérő, és magába foglalja a tervezés, és az előkészület díját. Stúdiónkban a foglaló mértéke a tetoválás árának az 50%-a, amely összeget rá írjunk egy időpont foglalást elismerő kártyára.

Hogy ne kelljen kétszer jönnöd, (hiszen nem tudod, hogy mennyiért fogjuk elvállalni a tetoválásodat, így nem tudod mennyi foglalót kell hoznod) érdemes ajánlatot kérned tőlünk az ajánlatkérés oldalunkon.

Félig meg is volnánk. Van elképzelésünk, van időpontunk, és a tetováló művész elkészíti, méretre alakítja a mintánkat. Nincsen más dolgunk, mint várni az időpontunkat, és időben megjelenni azon.

Hogyan jelenjünk meg a megkapott időpontunkra?

Lássuk.

4, A tetoválást megelőző napon, ne fogyasszál semmilyen alkoholt, vagy tudatmódosító szert. Az nap se! Ha így jelensz meg, akkor a tetoválód biztosan nem fog megtetoválni és elbukod a foglalód összegét is. A ruhád legyen tiszta, te magad pedig fordíts nagy figyelmet a higiéniádra. A tetováló művészed, akár órákat tölthet el úgy, hogy a bőröd felett dolgozik. Amennyiben ezen higiéniai elvárásoknak nem felelsz meg, így a tetoválód megtagadhatja a munka elkezdését, s elbukhatod a foglalód összegét. Mielőtt megérkezel a stúióba, mindenképpen egyél bőséggel, és legyen nálad valamilyen cukros üdítő. Semmiképpen ne borotváld le magadat, mert ha begyulladnak a szőrtüszőid, akkor nem tudjuk megkezdeni a munkát. Ha mindenképpen szeretnéd segíteni a munkánkat, akkor érdemes a tetoválást megelőző napon a tetoválandó felületet, vízesalapú testápolóval kenegetni.

A mi stúdiónkban, szükséged lesz a foglalós kártyádra, amelyet tőlünk kaptál, és megkérünk, hogy add oda a tetoválásod árának a maradék 50%-át. Eme dolgok hiányában nem áll módunkban elkezdeni a munkát!

Amennyiben a fenti dolgokat szemelőtt tartod, akkor biztosan elkészül a megálmodott mintád. Jó  tetoválást kívánunk... 😉